Hipopòtams, rinoceronts gegants, tigres de dents de sabre, elefants, licaons i d’altres habitants de la sabana sempre sota l’atenta mirada de carronyaires com les antigues hienes o el primer europeu: l’avantpassat de l’Homo antecessor.
Aquesta és la fauna que hi havia a la península Ibèrica ara fa un milió d’anys. Un ecosistema similar al de les sabanes humides de l’Àfrica actual, amb animals insòlits i ja extingits.
Aquesta exposició ens trasllada, de manera didàctica, als orígens de la vida al planeta Terra, ens mostra com varen configurar-se de forma progressiva els actuals continents i com les diferents variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques, entre elles l’espècie humana, en diferents localitzacions geogràfiques.
El muntatge expositiu inclou recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies que permeten que el visitant conegui quin era l’ecosistema d’ara fa un milió d’anys i com era la fauna que l’habitava. La mostra presenta també com a novetat restitucions virtuals de l’Homo antecessor. Al mateix temps, l’exposició es complementa amb activitats didàctiques i un cicle de conferències que portarà a alguns dels principals investigadors d’aquest període de l’evolució.
MAC Barcelona, del 13 de març al 14 de juny de 2009. L’exposició està produïda per l’Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES) de la Universitat Rovira i Virgili.
Museu d´Arqueologia de Catalunya – Barcelona (Passeig de Santa Madrona, 39-41. Parc de Montjuïc)| Barcelona (Barcelonès)