Visites guiades a l’exposició:
- Cada diumenge a les 12:30h es realitzarà una visita guiada a l’exposició temporal.
Activitats especials de dissabte:
- Activitats didàctiques de la màxima qualitat pedagògica, basades en una part demostrativa i una part participativa/taller. 16 d’abril: sopa feta amb còdols, 30 d’abril: elaboració de galetes prehistòriques, 21 de maig: escorxament animal amb ganivets de sílex i 4 de juny: encendre foc. Més informació >
Cicle de conferències:
Conferències de la mà d’especialistes amb l’objectiu d’aprofundir en diferents aspectes contemplats en l’exposició.
- Dijous 14 d'abril a les 19:30 hores, El geni culinari. Innovacions que marquen la nostra cuina. A càrrec de Lluís Garcia, comissari de l'exposició.
- 5 de maig a les 18.30 hores. El laboratori de Conservació / restauració: preparar els objectes exposats; per llepar-se els dits. Isabel Moreno.
- Dijous 12 de maig a les 19:30 hores, Si Cuinar ens fa humans, deixarem de fer-ho?. A càrrec del director general de la Fundació Alícia Toni Massanés.
- Dimecres 1 de juny a les 19 hores. L'alimentació al paleolític que impartirà el Dr. Eudald Carbonell amb motiu de la recent presentació del llibre PàleoReceptes. La dieta dels nostres orígens per a una vida saludable, del Dr. Eudald Carbonell i la Dra. Cinta S. Bellmunt.
Debats a tres:
- Dilluns 2 de maig, Converses a tres bandes. Dieta paleolítica. Realitat o invenció.Es parla molt de la dieta paleolítica, però què és exactament, quin sentit té? Un especialista en nutrició, un cuiner i un arqueòleg ens parlaran del que es menjava al paleolític, dels nutrients que necessitem, del plaer en l’alimentació. A càrrec de Jordi Estévez, Abel Mariné i Sergi de Meià. Moderador: Josep Manuel Rueda, 18.30h
- Dilluns 23 de maig, Converses a tres bandes. Ètica culinària: del canibalisme al veganisme. Els aspectes culturals influeixen en la nostra alimentació des dels inicis de la humanitat. Principis ètics i qüestions pràctiques conflueixen en un rebuig creixent a la carn o als productes animals. Què té de bo i de perillós aquest camí?. A càrrec de Carme Ruscalleda, Miquel Molist i Jesús Contreras. Moderador: Màrius Rubiralta, 18.30h
Sopars amb Geni:
- Es realitzaran dos sopars, els dies 7 de maig i 11 de juny, amb receptes dissenyades per la Fundació Alícia. Més informació >
Cinema
- La Grande Bouffe, de Marco Ferreri. Projecció de la pel·lícula al voltant de la qual es generarà un debat moderat pel crític de cinema Àngel Quintana i el comissari de l'exposició Luís García Petit. Dijous 26 de maig a les 18.00 hores.
- Satyricon, de Fellini. Projecció de la pel·lícula al voltant de la qual es generarà un debat moderat pel crític de Cinema Àngel Quintana i el conservador del Museu d'Arqueologia de Catalunya Dr. Jordi Principal. Dimarts 21 de juny a les 18h.
Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al 934232149